Моят акаунт | Automax Любими продукти Кошница

ELF ездачи танцуват под дъжда

ELF ездачи танцуват под дъжда

Мандалика, Индонезия, 22 март – Голямата награда на Индонезия даде на Раул Фернандес и Реми Гарднър първия им опит да се състезават с мотор MotoGP под дъжда. Ново изживяване за двамата състезатели на Elf от отбора на KTM Tech 3 Racing.

Никой от тях не успя да завърши в точките, но Раул Фернандес и Реми Гарднър удържаха своето на пистата Мандалика, която 25 години след последното състезание в Сентул отпразнува завръщането на MotoGP в Индонезия. Огромна гръмотевична буря удави пистата само минути преди старта и състезателите трябваше да чакат повече от час, преди да могат да стартират при все още много трудни условия. Реми Гарднър, който обикновено е спокоен на мокро, трябваше да се бори с лошата видимост, след като визьорът му се замъгли и водата започна да тече в каската му. В крайна сметка австралиецът трябваше да се задоволи с 21-во място на финала. С време да оцени представянето на гумите за дъжд Michelin, които откри по време на състезанието, Раул Фернандес завърши състезанието с много добро темпо, заемайки карирания флаг на седемнадесета позиция.

Квалифицирайки се за втори път в тръс на първа редица, Сам Лоус показа солидно представяне. Състезателят на Elf Marc VDS остана втори дълго време след тайландския състезател Chantra, но накрая се поддаде на атаките на Vietti и Canet и пресече финалната линия на четвърта позиция. След подиума си в Катар Лоус затвърди третото си място в генералното класиране. Британецът коментира: „Тази година целта е да бъдем възможно най-постоянни и да избягваме всякакви грешки.“ Тони Арболино също направи добро състезание. „Запазих класирането си в челната десетка както на мокро, така и на сухо“, отбеляза италианецът. „Постигаме напредък, което е окуражаващо.“ Състезателят на Elf беше осми на карирания флаг и сега е седми в общото класиране на Moto2.

На писта, която всички състезатели в Moto3 откриха за първи път, Дениз Ончу потвърди благоприятното впечатление, което направи в Катар, като постигна още едно класиране в челната петица. На писта, която има тенденция да кара състезателите да се трупат, ездачът на Elf се бори от началото до края във водещата група, след като стартира от девети в стартовата решетка. „Това е добър резултат, дори ако бих предпочел да съм на подиума", призна Дениз. „Беше тежък уикенд с променливи условия, които значително усложниха нещата." Адриан Фернандес беше принуден да се оттегли преди финала, след като двигателят му започна да губи мощност в десетата обиколка.Дотогава испанецът също беше в групата, бореща се за подиума.


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: ELF
Сайт: https://elf.com/en/news/elf-riders-dancing-rain

MOTUL

Съветник за избор на масло

Към съветника

BARDAHL

Съветник за избор на масло

Към съветника