Моят акаунт | Automax Любими продукти Кошница

Издръжливостта на екипа на Elf надделява: Предизвикателства на пистата Catalunya

Издръжливостта на екипа на Elf надделява: Предизвикателства на пистата Catalunya

На 4 септември 2023 г., на пистата Каталуния в Барселона, състезателите от отбора на Elf се изправиха пред труден състезателен ден. Условията на пистата бяха далеч от идеалните, със сериозна липса на сцепление, което направи деня труден за всички участници. Нека разгледаме по-подробно представянето на всяка категория.

MotoGP: Състезателите на GASGAS Tech 3 имаха бурен уикенд в Барселона. Състезанието започна с драматичен сблъсък в първия завой с четирима състезатели, а малко след това лидерът в шампионата претърпя катастрофа, която доведе до временно спиране на състезанието. За съжаление, Пол Еспаргаро, който преди това беше претърпял катастрофа по време на състезанието за спринт предния ден, този път се сблъска с технически проблеми, които го принудиха да се оттегли. За разлика от него Аугусто Фернандес, обещаващият млад новобранец, показа своята устойчивост, като си осигури девето място. Фернандес беше доволен от управлението на състезанието, но призна необходимостта да подобри квалификационното си представяне за по-добри позиции в решетката в бъдещи състезания.

Мениджърът на отбора Николас Гойон похвали решимостта на Фернандес и отбеляза оживената му битка с Фабио Ди Джанантонио. Въпреки оттеглянето на Еспаргаро, отборът успя да спаси някои точки в един труден уикенд.

Moto2: Тони Арболино, представляващ Elf Marc VDS Racing, имаше труден ден в Барселона. Започвайки от двадесета позиция на решетката, той се бореше с проблеми със сцеплението отзад, като в крайна сметка завърши седемнадесети, без точки. Въпреки обещаващия старт, който го накара да се изкачи до единадесето място след първата обиколка, Арболино не успя да запази позицията си.

Сам Лоус, който стартира от единадесета позиция, имаше по-стабилна надпревара, завършвайки девети на карирания флаг. Лоус призна предизвикателствата на състезанието, но остана оптимист за предстоящите състезания. Той подчерта колко е важно да подобрят представянето си в квалификациите през следващите седмици, за да постигнат по-добри резултати.

Moto3: След като си осигури последователни подиуми в Силвърстоун и Спилбърг, Дани Холгадо се изправи срещу второто си Не завърши (DNF) за сезона в Каталуня. Въпреки че катастрофира в края на състезанието, докато се бореше за победа, лидерът в шампионата успя да рестартира и да завърши на 22-ра позиция. Холгадо остана позитивен и се съсредоточи върху предстоящото Гран При в Мизано, където поддържа преднина от 13 точки в генералното класиране.

Филипо Фариоли, въпреки че се класира на първия ред, беше замесен в инцидент в началото на състезанието и не можа да завърши състезанието. Joël Keslo, който стартира седемнадесети, завърши 18-ти, докато Xavi Artigas, съотборникът на Keslo в CFMoto, си осигури 13-то място, допринасяйки с три точки за общото класиране.


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: ELF
Сайт: elf.com

MOTUL

Съветник за избор на масло

Към съветника

BARDAHL

Съветник за избор на масло

Към съветника