Моят акаунт | Automax Любими продукти Кошница

JAGUAR TCS RACING pioneer circularity с castrol на трансмисионна течност на ev в състезателни автомобили

JAGUAR TCS RACING pioneer circularity с castrol на трансмисионна течност на ev в състезателни автомобили

Jaguar TCS Racing и дългогодишният партньор Castrol си поставиха за цел да тестват и демонстрират по-устойчиви решения, които също демонстрират възможностите на кръговрата. В резултат на това прерафинираната трансмисионна течност Castrol ON EV беше успешно използвана в изцяло електрическите състезателни автомобили на отбора на Monaco E-Prix през 2023 г.

Пионер в този процес на състезателната писта, Jaguar TCS Racing става първият моторен спортен отбор във Формула Е, който претендира за използването на по-кръгова трансмисионна течност.

Като официален партньор за EV Fluids на Jaguar TCS Racing от 2019 г. насам, Castrol работи с екипа за съвместно проектиране на усъвършенствани EV Fluids и смазочни материали, за да реализира производителността и по-устойчивите решения, които поддържат бъдещето на ефективността на електрическите превозни средства.

Сезон 9 на световния шампионат на ABB FIA Formula E беше тестова площадка за Castrol, използвайки Jaguar I-TYPE 6 като динамична лаборатория за изпробване на сравнимата производителност на по-кръгла трансмисионна течност.

Престижният Monaco E-Prix видя по-кръглата трансмисионна течност Castrol ON EV, внедрена в среда с висока производителност, след успешно тестване по-рано през сезона в Берлин. Емблематичното състезание, със своите криволичещи улици, високоскоростни участъци и предизвикателни завои, видя пилота на Jaguar TCS Racing Мич Еванс да вземе третия си подиум за сезона, а съотборникът му Сам Бърд се изкачи с шест места.

Отпадъчната трансмисионна течност, взета от цялата тестова и развойна дейност на Jaguar TCS Racing, се събира и прерафинира с помощта на техника за възстановяване на основното съставно базово масло. Това по-кръгово базово масло се смесва с добавки за ефективност, за да се направи нова партида от трансмисионната течност на EV, която след това се разпределя в скоростната кутия на Jaguar I-TYPE 6 на мястото на течност, съдържаща чисто базово масло.

Успешното внедряване на по-кръговата трансмисионна течност Castrol ON EV показа, че по-кръгово базово трансмисионно масло може да се представи равностойно на базовото масло за първична трансмисия.

Както Jaguar TCS Racing, така и Castrol ще събират ключови данни в рамките на включената екосистема, за да развият техническо и практическо разбиране на технологията и процесите около по-кръговите трансмисионни флуидни системи, с крайната цел да приложат наученото от състезателната писта към пътните автомобили.

Устойчивостта е в основата на стратегията Reimagine на JLR. Ограничаването на употребата на първични материали чрез възприемане на принципите на кръговата икономика, базирани на философията „използвайте по-малко, използвайте по-дълго, използвайте отново“, ще бъде от ключово значение за постигането на целта да станете нетна нула до 2039 г.

 


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: CASTROL
Сайт: castrol.com

MOTUL

Съветник за избор на масло

Към съветника

BARDAHL

Съветник за избор на масло

Към съветника